Tineri botoşăneni condamnaţi pentru consum de droguri!

Tineri botoşăneni condamnaţi pentru consum de droguri!
Trei dintr-o lovitură! Trei tineri botoşăneni au fost condamnaţi marţi de o instanţă a Tribunalului Botoşani pentru consum ilicit de droguri, în două cauze distincte.

În prima, doi tineri, cu vârste de 23, respectiv 25 de ani, care în urmă cu câteva luni au fost prinşi în flagrant, deţinând canabis, au fost condamnaţi la câte patru luni de închisoare, însă judecătorul a dispus amânarea aplicării pedepselor pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

În acest timp, cei doi, Valentin U. şi Andrei B. trebuie să se supună măsurilor dispuse de Serviciul de Probaţiune Botoşani. Astfel, trebuie să se prezinte la sediul Serviciului ori de câte ori sunt solicitaţi, să fie vizitaţi de consilierii de probaţiune desemnaţi cu supravegherea lor, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice Serviciului de probaţiune schimbarea locului de muncă dar şi informaţii si documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.

În plus, instanţa a dispus confiscarea în vederea distrugerii a cantităţii de 0,37 grame cannabis, rămasă în urma expertizelor efectuate asupra cantităţii de droguri găsită de anchetatori asupra celor doi la momentul flagrantului.

În cealaltă cauză, Ionuţ D. a fost condamnat tot la patru luni închisoare, tot pentru consum ilicit de droguri, aplicarea pedepsei fiind amânată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Ca şi în cazul celorlalţi doi condamnaţi, şi acesta va trebui să ţină legătura cu Serviciul de Probaţiune.

O statistică prezentată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog în septembrie anul trecut arăta că până la acel moment al anului 2015, la cele patru unităţi sau centre de primiri urgenţe din judeţ s-au prezentat 45 de cazuri medicale cauzate de abuzul de medicamente, 30 de cazuri cauzate de consumul de etnobotanice, 11 urgenţe medicale din cauza consumului de substanţe volatile.

Niciun caz medical nu a avut ca motiv consumul de droguri ilegale de risc şi mare risc.

 

Spune-ne opinia ta