Tineri artisti se pot inscrie la bursele 2015 ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei!

Tineri artisti se pot inscrie la bursele 2015 ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei!
Bursele se adresează tinerilor artisti pina in 24 de ani, din familii cu nevoi materiale modeste.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza un nou program de selectie pentru bursele Tinere Talente. Bursele se acorda pentru un an calendaristic, sunt destinate cumpararii de materiale si instrumente, dar si participarii la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specialitate.

Tinerii care intra anual in program, beneficiaza prin Fundatia Principesa Margareta a României de o tabara de creatie la Tescani si o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. De-a lungul anului de bursa, tinerii sunt promovati publicului prin concerte, expozitii si evenimente publice.

Criterii de admitere in programul Tinere Talente, editia 2015

Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 24 de ani. Candidatii trebuie sa studieze la liceele sau universitatile de arte plastice si muzica din Bucuresti si din tara.Candidatii trebuie sa provina din familii cu posibilitati materiale reduse (venitul pe membru de familie sub 1000 RON)  si sa poata dovedi ca nu dispun de mijloace financiare pentru a- si perfectiona talentulCum se aplica in programul Tinere Talente, editia 2015Trimitand prin e-mail sau prin posta, pana la data de 16 decembrie 2014, dosarul de candidatura ce va include:

1.Scrisoare de intentie. Aceasta va contine informatii legate de:

1.1 Descrierea situatiei sociale si materiale a candidatului (venitul pe membru de familie, situatii speciale in familie: familii monoparentale, probleme de sanatate, cheltuieli mari cu medicamente etc.)* Scrisoarea de intentie va fi insotita de documente justificative pentru situatia socio-materiala prezentata de aplicant (adeverinta de venit de la locul de munca al parintilor/ copie fluturas de salariu / copie talon de pensie sau dupa caz adeverinta lipsa venituri de la administratia fiscala).

1.2 Tipul de sprijin dorit (materiale de lucru, instrumente, concursuri, cursuri, etc.) si suma solicitata, tinand cont de suma maxima prevazuta in programul Tinere Talente.

2. Curriculum vitae
. In CV-ul aplicantului vor fi mentionate studiile, concursurile la care a participat, diplome si premii obtinute, date de contact (e-mail si telefon).

3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate – va face referire la calitatile artistice si cele umane ale candidatului (de exemplu: perseverenta, dedicatie, punctualitate, respect fata de ceilalti, etc.). Persoanele care fac recomandarea vor confirma faptul ca sprijinul solicitat de tanar va contribui in mod efectiv la evolutia lui.

4. Adeverinta de elev/ student

5. Copie act de identitate
(buletin/carte de identitate sau certificat de nastere).Etapele procesului de selectieTrimiterea dosarului de candidatura – pana la data de 16 decembrie 2014.Preselectia: analiza dosarelor, realizata de echipa proiectului.

Selectia (auditie sau prezentarea portofoliului, in functie de domeniu) – realizata de catre un juriu de specialitate – data si alte detalii vor fi comunicate celor care au trecut de etapa preselectiei pe adresa de email specificata in CV-ul aplicantului.

Dosarul complet se trimite: In atentia doamnei Gabriela Iordache, coordonator program Tinere Talente printr-un e-mail la adresa gabriela.iordache@principesa.ro  - documentele originale se trimit scanate  sauprin posta, pe adresa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, CP 12 – 327, sector 1, Bucuresti, pana la data de 16  decembrie  2014 (data postei). Nu se trimit copii dupa diplome, actele trimise pentru aplicatie nu se inapoiaza candidatilor. Pe site-ul Fundatiei www.fpmr.ro sunt publicate criteriile de admitere, etapele de selectie, continutul dosarului de aplicatie si stiri despre selectie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
14

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
112

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...