Ţigări în valoare de 17.000 lei ascunse în autobuz!

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră botoşăneni au descoperit ieri aproximativ 4000 pachete de Å£igări, destinate comercializării pe piaÅ£a neagră din Republica Cehia, în valoare totală de 17.000 lei. Å¢igările au fost ascunse în compartimentul de bagaje al unui autocar ce se deplasa către Cehia.

Ieri, 03.09.2009, în jurul orei 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stînca, pentru a intra în România, un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care efectua cursa regulată ChiÅŸinău – Praga (Republica Cehia). PoliÅ£iÅŸtii de frontieră au constatat că ÅŸoferul autocarului se comporta ciudat ÅŸi dădea semne de nervozitate.

Bănuind că ÅŸoferul are motive întemeiate să se comporte ciudat, poliÅ£iÅŸtii de frontieră au solicitat organelor vamale să se treacă la efectuarea unui control amănunÅ£it al autocarului. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliÅ£iÅŸtii de frontieră ÅŸi lucrătorii vamali au fost descoperite 4000 pachete de Å£igări cu timbru R. Moldova, marca Winston ÅŸi M.T.

Å¢igările în valoare de 17.000 lei erau ascunse în compartimentul pentru bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Åžoferul autocarului, Andrian B., a declarat că Å£igările urmau să ajungă în Cehia, pentru comercializare pe piaÅ£a neagră. Întreaga cantitate de Å£igări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 6000 lei, amendă ce a fost achitată pe loc.

Å¢igările descoperite în autocarul de la Stînca reprezintă un record pentru acest an în ceea ce priveÅŸte cantitatea de Å£igări descoperită într-un singur autoturism, iar dacă până acum cetăţenii români sau străini alegeau să ascundă Å£igările în diferite componente ale autovehiculelor, pe corp sau în bagaje, de această dată Å£igările erau aÅŸezate în spatele bagajelor, ambalate în cutii.

În această săptămână, pe lângă descoperirea de la Stânca din 03.09.2009, poliÅ£iÅŸtii de frontieră au confiscat peste 750 pachete de Å£igări de provenienţă ucraineană sau moldovenească, valoarea acestora ajungând aproape la 3000 lei.

"Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliÅ£iÅŸtii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituÅ£ii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării ÅŸi sancÅ£ionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu Å£igări, precum ÅŸi reÅ£inerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului JudeÅ£ean al PoliÅ£iei de Frontieră BotoÅŸani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...