Ţigări de contrabanda în valoare de 145.000 lei descoperite la Româneşti!

Ţigări de contrabanda în valoare de 145.000 lei descoperite la Româneşti!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat 14.500 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 145.000 lei, pe care un cetăţean român încerca să le introducă ilegal în România peste râul Prut. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În data de 17 noiembrie 2011, în jurul orelor 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi a traficului ilegal cu produse din tutun de provenienţă Republica Moldova.

În cadrul acţiunii, folosind camera de supraveghere pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii Româneşti au fost observate trei persoane care se deplasau dinspre localitate spre râul Prut. Cu ocazia verificărilor au fost descoperite şase colete voluminoase cu ţigări provenite din contrabandă. La aproximativ 80 de metri de locul descoperirii coletelor a fost reţinut cetăţeanul român G.S., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Ştefăneşti, celelalte două persoane, profitând de întuneric, au reuşit să dispară în vegetaţia forestieră.

În cele şase colete au fost găsite 14.480 pachete ţigări cu timbru R. Moldova, marca Kiss, valoarea acestora fiind de aproximativ 145.000 lei. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui G.S. dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.


Poliţiştii de frontieră efectuează în continuare cercetări sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani in vederea depistării tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
142

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
74

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
76

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...