Ţigări de contrabandă confiscate la Mihaileni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în dimineaţa zilei de ieri 40.000 ţigarete, acunse în bagajele unei femei din Lunca, judetul Botosani. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la 8600 lei.

În dimineaţa zilei de 10.11.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au confiscat 40.000 de ţigarete de provenienţă R. Ucraina, aflate în bagajele unui cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Mihăileni, un autoturism care se deplasa dinspre Siret spre Dorohoi. În autovehicul se afla Mirela A., cetăţean român în vârstă de 32 de ani, domiciliată în localitatea Lunca, judeţul Botoşani, care avea ascunse în bagaje 40.000 ţigarete marca Monte Carlo cu timbru R. Ucraina, ţigări pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Ţigările erau ascunse în bagaje, în saci de rafie şi în locaşul roţii de rezervă a autovehiculului. Femeia a declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni în scopul comercializării în piaţa din Botoşani.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, valoarea acestora fiind de 8.600 lei. Poliţiştii de frontieră au aplicat şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1500 lei.

 Deşi modalităţile de disimulare a produselor ilicite sunt din ce în ce mai inventive, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...