Ţigări de contrabandă confiscate la Dorohoi

Ţigări de contrabandă confiscate la Dorohoi
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în această dimineaţă 330 pachete de ţigări acunse în bagajele a doi cetăţeni români. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 1500 lei.

În dimineaţa zilei de 15.10.2009, echipajele formate din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au confiscat 250 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, aflate în bagajele unui cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Cândeşti, un autoturism care se deplasa dinspre Siret spre Dorohoi. În autovehicul se afla Ioan H., cetăţean român în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Botoşani, care avea ascunse în bagaje 250 pachete de ţigări marca Monte Carlo cu timbru R. Moldova, ţigări pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

Cetăţeanul român a declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni în scopul comercializării în piaţa din Dorohoi. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, valoarea acestora fiind de aproximativ 1.100 lei. Cetăţeanul român a fost amendat cu 1000 lei.

La scurt timp, acelaşi echipaj a oprit pentru control tot în localitatea Cândeşti, un autovehicul în care se afla un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani.

Corneluş B. avea ascunse în bagajele personale 80 pachete ţigări marca Ronson, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Ţigările, în valoare de 350 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră. Cetăţeanul român a declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret în scopul comercializării în piaţa din Darabani.

"Poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate", a declarat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
94

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
125

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
192

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...