Ţigarete în valoare de 4400 lei confiscate la Româneşti

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea traficului ilegal cu produse accizabile, organizate aseară, ţigări în valoare de aproximativ 4.400 lei. Ţigările urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din Iaşi.

Luni seara, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit doi cetăţeni români transportând ţigări ascunse în bagajele personale şi pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În jurul orei 22.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani a oprit pentru control, în localitatea Româneşti, un autovehicul în care se aflau doi cetăţeni români. Cristian D., în vârstă de 35 ani, şi Maria D., în vârstă de 34 ani, transportau 22.000 ţigarete cu timbru R. Moldova. Cei doi au declarat că nu au documente de provenienţă a ţigărilor, acestea fiind achiziţionate de la unele persoane din localitatea Ştefăneşti, în scopul comercializării în piaţa din Iaşi.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, ţigările în valoare de 4400 lei, iar cei doi cetăţeni au fost sancţionaţi contravenţional cu 1000 lei fiecare.

Acţiunile în vederea descoperirii şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile în întreaga zonă de competenţă vor continua şi în perioada următoare, fiind angrenate şi celelalte structuri ale statului.


Inspector de poliţie Minodora Răcnea,
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...

Calendar ortodox, 18 octombrie: Îi cinstim pe Sf. Ap. şi Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Bătrân

astăzi, 07:00

Sfântul Luca, marele Apostol şi Evanghelist, era grec de neam şi s-a născut în Antiohia Siriei. De tânăr deprinsese medicina şi pictura, dar s-a dovedit şi un iscusit zugrav de...