Țigară și semințe de cannabis depistate asupra unui tânăr la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamali au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, o țigară cu substanță vegetală cu miros și culoare specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifice aceleiași plante .

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, s-a prezentat, sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară. Acesta era pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la bunurile transportate de bărbat, oamenii legii au solicitat efectuarea unui control amănunțit.

În urma controlului efectuat de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în buzunarul tânărului au fost descoperite o țigară cu substanță vegetală și miros specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifice cannabis. În plus, asupra bărbatului s-au găsit o pipă și un dispozitiv de mărunțit.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că atât țigara, cât și semințele îi aparțin, sunt frunze, respectiv semințe de cannabis. Țigareta confecționată artizanal este pentru consum propriu, iar semințele intenționa să le planteze pentru a obține plante pentru consum propriu.

Pe numele bărbatului se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și introducerea/scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept, la final fiind dispuse măsuri legale în consecință”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

astăzi, 15:28

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, are aproape o lună de când a depus jurământul de credință pentru această funcție. Venirea sa la conducerea Instituției Prefectului a ju...

Bani de la Guvern pentru primăriile din Botoșani! Prefect: „Este o veste bună...” (Video)

astăzi, 14:08

Unitățile administrativ teritoriale din țară și din județul Botoșani pot primi bani de la Guvern pentru plățile restante către constructorii cu care derulează investiții prin PNRR sau Angh...

Polițiștii din Botoșani au șef cu acte în regulă, media obținută la concurs!

astăzi, 13:06

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are șef cu acte în regulă. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post. În cu...