Tiganii "ataca" batranii!

Tiganii "ataca" batranii!
În ziua de 5 august 2010, poliţiştii din comuna Coţuşca au fost sesizaţi de M. Gheorghe, de 81 de ani, din localitatea Crasnaleuca, comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că la  2 august 2010 a fost victima infracţiunii de furt, infracţiune săvârşită de două persoane necunoscute, de sex masculin, de etnie rromă.

Primele cercetări efectuate de către poliţişti au stabilit faptul că în ziua de 02.08.2010, în jurul orei 14.00, la locuinţa bătrânului s-au prezentat doi cetăţeni de etnie rromă, care i-au oferit spre vânzare nişte pături.

M. Gheorghe şi soţia acestuia au cumpărat două pături pentru care au plătit suma de 150 lei, bani pe care soţia i-a adus dintr-o verandă a locuinţei, în prezenţa celor două persoane necunoscute.

După ce au primit banii, cei doi necunoscuţi le-au propus celor doi bătrâni să mai cumpere două pături, însă în schimbul acestora să le dea o găină. Aceştia au fost de acord, astfel încât au plecat în grădina locuinţei pentru a aduce pasărea.

În acest timp, unul dintre necunoscuţi a rămas la poartă, iar celălalt a pătruns în veranda imobilului, de unde, dintr-un portofel, a sustras suma de 5.950 lei şi un carnet cec emis de o unitate bancară.

După ce au sustras banii, cele două persoane i-au aşteptat pe proprietari, au luat pasărea, după care au plecat de la locuinţă, pe jos.

Partea vătămată nu s-a sesizat despre comiterea furtului decât în ziua de 05.08.2010, când a avut nevoie de bani. În urma investigaţiilor desfăşurate, autorul faptei a fost identificat de poliţişti în persoana lui D. Vasilică, de 25 de ani, din satul şi comuna Moţca, judeţul Iaşi.
 
Din cercetările efectuate a rezultat de asemenea că suma reală de bani sustrasă de acesta din locuinţa părţii vătămate este de 3.000 lei şi nu 5.950 lei, aşa cum s-a precizat iniţial, fapt datorat confundării de către partea vătămată a bancnotelor de 200 lei cu cele de 50 lei.

Autorul faptei a fost condus la sediul Postului de Poliţie Coţuşca, unde pe parcursul audierilor a recunoscut fapta comisă, restituind părţii vătămate întreaga sumă de bani sustrasă.

Dosarul cauzei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani care a confirmat începerea urmăririi penale faţă de D. VASILICĂ, în sarcina sa reţinându-se săvârşirea infracţiunii de furt.

Batran de 80 de ani inselat de un tigan din Ardeal
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
11

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...

Senator Vasile Cristian Achiței: Vot final pe legea pentru aprobarea finanțării autostrăzii A7 (Foto)

astăzi, 18:56
22

„Astăzi, în calitate de senator, am votat pentru adoptarea Legii nr. 264/2024, prin care se aprobă contractul de finanțare a construcției autostrăzii A7 Ploiești-Siret printr-un cred...

Copiii unei grădinițe din Ștefănești au luat lecții de educație rutieră de la polițiști (Foto)

astăzi, 18:36
20

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța respectării acestora  pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite.Într-o modalitate...