Tichete de masă câştigate în instanţă de angajaţii Spitalului Judeţean! Vezi pentru ce perioadă

    O parte dintre angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati care au deschis acţiune la Tribunalul Botoşani, prin Sindicatul Sanitas, pentru acordarea tichetelor de masă au avut câştig de cauză.

 Judecătorii au admis, marţi, acţiunea formulată de aceştia şi au stabilit ca unitatea spitalicească să acorde angajaţilor câte 20 de tichete de masă, lunar, aferente perioadei 1 aprilie-31 decembrie 2013.

 “Obligă pârâtul Spitalul Judeţean ,, Mavromati" Botoşani să plătească reclamanţilor pentru intervalul 01.04 - 31.12. 2013, contravaloarea a câte 20 de tichete de masă lunar în funcţie de timpul efectiv lucrat de către fiecare reclamant în parte în acest interval, sumele urmând a fi actualizate în raport de indicii de inflaţie de la data scadenţei până la data plăţii efective", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Potrivit lui Octavian Dumitru, liderul Sanitas, acţiune în instanţă pentru tichetele de masă a fost deschisă pentru circa 1.200 de salariaţi ai Spitalului Judeţean, dosarul fiind disjuns în 18 părţi, marţi instanţa pronunţându-se în cazul a aproximativ 70 dintre salariaţi.

“Sperăm ca aceeaşi soluţie favorbailă să fie în cazul tuturor angajaţilor. Este un drept prevăzut de contractul colectiv de muncă, iar spitalul era obligat să acorde aceste tichete de masă. Sunt sigur că instanţa trebuie să aplice legea în totalitatea ei, este interesată să iasă la iveală adevărul, pentru că la nivelul spitalului se pune problema banilor, a amânărilor, dar este un drept prevăzut de lege pentru salariaţi", a declarat Octavian Dumitru.

Potrivit acestuia, nu este exclus să fie deschis un proces şi pentru obţinerea tichetelor pentru anul 2014, angajaţii de la Mavromati primind tichete pentru o singură lună, la Paşti, în urma numeroaselor presiuni făcute.

Lunar, fiecare salariat al Spitalului Judeţean Mavromati primeşte câte 20 de tichete de masă, în valoare de 9 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...