Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general al României!
NEWS ALERT

Tiberiu Nitu a demisionat din functia de procuror general al României!
Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si-a dat demisia, marti dupa-amiaza. Informatia a fost confirmata prin intermediul unui comunicat al Parchetului General.

In comunicatul despre raportul MCV, procurorul general spune ca demisia sa este "un gest de responsabilitate si onoare".

"Cu toate ca Raportul MCV valideaza rezultatele activitatii mele in fruntea Ministerului Public, la fel si datele din bilant care vor fi facute publice in cursul lunii martie, in conditiile in care numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc, am decis - ca un gest de responsabilitate si onoare - sa imi depun demisia din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a subliniat Tiberiu Nitu, citat de ziare.com.

Astfel, acesta subliniaza ca a decis sa-si depuna demisia in ciuda raportului MCV bun si a activitatii sale la Ministerul Public.

"Nu am solicitat si nu am beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege. Mi s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie", a spus procurorul general demisionar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
25

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
16

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
40

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...