Teroare la Paris. Surse din poliție: cel puţin 60 de morți şi 100 de ostatici

Parisul retrăiește coșmarul terorismului, de data aceasta într-un atac fără precedent. Vineri seara au avut loc mai multe atacuri armate aparent coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Sunt zeci de morți. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și a declanșat planul roșu de alertă.


Zeci de persoane au fost ucise, vineri noaptea, în mai multe atacuri comise la Paris. Populaţia a fost avertizată deja să nu mai iasă din case. Potrivit Reuters, un alt atac s-a produs într-un mall din capitala Franţei. Armata intervine în forţă.
Guvernul s-a reunit în ședință de urgență la miezul nopți.

Președintele Hollande a declanșat planul roșu de alertă Alpha, ceea ce înseamnă atacuri teroriste multiple, relatează Digi24.
Surse din Poliție, citate de BMF TV, anunță 60 de morți și sute de ostatici în sala de spectacole Bataclan. Acolo s-ar afla indivizi care au explozibili asupra lor. Focuri de armă au continuat să răsune, iar forțele speciale sunt prezente la fața locului.

Precizări de la Ministerul român de Externe:

"În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeile din Tudora au fost celebrate de Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural! (Foto)

astăzi, 14:33

Cea de-a treia ediție a dezbaterii cu tema „Importanța Femeii din Mediul Rural” a avut loc joi, 17 octombrie, la Căminul Cultural din Tudora, în contextul sărbătoririi Zilei Int...

Atenție, șoferi: Stradă din Botoșani închisă circulației! (Foto)

astăzi, 14:06

Șoferii trebuie să știe că o stradă din municipiul reședință de județ a fost închisă, în prima parte a zilei de vineri, pentru lucrări aferente asfaltării. Pe strada Ocolito...

Controale în piețele din Botoșani, ce au descoperit polițiștii! (Foto)

astăzi, 13:51

În ultima perioadă, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale în piețele de pe raza municipiului Botoșani, cu scopul de a verifica modul în care comercianții, produc...