TERMICA LA BANI MARUNTI: Botosaneni purtati pe drumuri cu facturi de 2 lei!

TERMICA LA BANI MARUNTI: Botosaneni purtati pe drumuri cu facturi de 2 lei!
Locatarii debransati de la Termica, nemultumiti ca societatea inca le mai emite facturi! O parte dintre locatarii unui imobil situat pe strada Teodor Calimachi nr. 2, din municipiul Botosani, sunt nemultumiti de faptul ca, desi sunt debransati de la Termica si detin centrale termice, primesc in continuare facturi de la societatea de termoicare. Facturile contin sume infime, care trebuie achitate insa pana la o data scadenta, pentru a nu se adauga penalizati, locatarii invocand aici si timpul pe care trebuie sa il piarda pana la sediul societatii, pentru a-si achita facturile.

Dan Halaciuc este una dintre persoanele aflate in aceasta situatie, facturile pe care le primeste acasa fiind pentru sume cuprinse intre 1,5 si 2 lei, si care a si facut o cerere catre conducerea societatii Termica, pentru a i se motiva pentru ce trebuie sa achite suma de 2 lei.

"De la parter pana la etajul IV, pe aceeasi coloana de nivel, toti avem centrale termice si sunt scoase tevile de la Termica. Acum o luna au venit niste angajati de la Termica si au spus ca toata lumea va plati un mic procent, chiar daca sunt scoase tevile. Mie mi-a venit o factura de 2 lei si sotia mea a facut o cerere la directorul de la Termica si mi-a venit raspuns ca orice locatar, dupa nu stiu ce lege care a aparut, va plati intre 1,5-2 lei lunar. De unde pana unde sa platim noi acesti bani, ei au luat in considerare ca tevile de la Termica sunt inca la subsol, dar sa vina sa si le ia. Nu e o suma mare, dar daca se strang banii astia de la atata populatie… Ne iau de fraieri. Daca noi ne-am chinuit sa ne putem o centrala, pentru ce sa dam noi banii astia, si mai este si faptul ca trebuie sa ne deplasam pana la Termica sa le achitam facturile", a spus Dan Halaciuc.

Reprezentantii societatii Termica au precizat ca in acea scara de bloc mai sunt patru persoane racordate la Termica si ca sumele din facturile emise reprezinta, de fapt, diferenta dintre cantitatea de energie inregistrata la intrarea in bloc si cantitatea de energie care este repartizata pe cei patru locatari racordati la Termica.

"Ne-am interesat si pe strada Teodor Calimachi nr. 2, scara B, mai sunt patru apartamente racordate la Termica. Din luna aprilie am preluat in facturare individuala scara respectiva. Aceste facturi au fost emise pentru partea de cheltuieli comune, fiind vorba de diferenta intre cantitatea de energie inregistrata la intrarea in bloc si cantitatea de energie care este repartizata pe cei patru racordati la Termica, si acea diferenta se imparte la ceilalti locatari, ca asa zice legea pentru partile comune. Locatarii respectivi sunt oarecum surprinsi pentru ca pana in luna asta nu au mai primit astfel de facturi, intrucat de abia acum am preluat noi facturarea individuala. Aceste facturi se emit doar pe perioada in care este incalzire. La scarile de bloc unde sunt inchise toate alimentarile nu se mai emit astfel de facturi", a spus Florin Sandu, directorul SC Termica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
77

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
37

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
53

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...