Termenul de aplicare a taxei auto triplata, o eroare a Guvernului!

Termenul de aplicare a taxei auto triplata, o eroare a Guvernului!
Eroare sau nu, aparitia in Monitorul Oficial de luni, a Ordonantei de Urgenta privind triplarea taxei de poluare, fara precizarea datei de la care modificarea va intra in vigoare, a provocat un haos la nivelul intregii tari.

Desi Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca taxa de poluare la masinile second-hand se va tripla de pe 15 decembrie, data la care s-a anuntat si scoaterea taxei de poluare pentru autovehiculele noi, modificarea a intrat in vigoare de astazi. Aseara, autoritatile fiscale botosanene au fost instiintate de aparitia ordonantei in MO.

Daca in M.O. nu apare data de la care intra in vigoare modificarea, aceasta se aplica de la data aparitiei in MO. Asa prevede legea, iar noi nu facem decat sa respectam prevederile legale, a declarat Dan Nechifor, directorul Administratiei Financiare Botosani.

Astazi, la Administratia Financiara Botosani s-au inregistrat in jur de 50 de cereri.

Pentru ca, potrivit unor surse de la nivel central, Guvernul urma sa emita o erata in Monitorul Oficial, prin care sa anunte ca taxa va fi incasata dupa vechea metoda pana pe data de 15 decembrie, autoritatile fiscale din Botosani au decis sa solutioneze cererile in cursul zilei de maine pentru a face calculul in functie de eventualele modificari intervenite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
49

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
39

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
286

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...