Termen mai mare pentru eliberarea cărţilor de identitate! Vezi de ce

  Botoşănenii care vor solicita începând de săptămâna viitoarea eliberarea cărţii de identitate vor trebui să aştepte mai multe zile pentru a inta în posesia acestui document.  

 Potrivit lui Constantin Gabur, şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, de la 1 iulie se lucrează pe noile aplicaţii care permit eliberarea cărţilor de identitate electronice. Astfel, dacă până acum termenul pentru eliberarea unei cărţi de identitate era de o săptămâna, de acum înainte pentru cele electronice va fi de 20 de zile.

“Cărţile de identitate electronice se tipăresc în alt regim. Până acum le făceam în şase-şapte zile. Începând de luni, 23 iunie, intrăm la termen de 20 de zile, pentru că toate aplicaţiile care se fac în vederea obţinerii cărţilor de identitate încetează şi se intră cu aplicaţiile noi. Noi lucrăm, primim actele de la oameni, numai că cei care depun de vineri, de pe 20 iunie incolo, nu mai am cum să le fac la o săptămână şi o să le fac la 20 de zile pentru că se intră pe aplicaţia nouă, de la 1 iulie", a declarat Constantin Gabur.

Cetăţenii pot opta dacă doresc cărţi de identitate electronice sau clasice, ca până acum. Noile cărți electronice de identitate conțin mai multe elemente de particularizare.

Datele cu caracter vizibil care există și în prezent sunt: numele și prenumele titularului, sexul, cetățenia, data și locul nașterii titularului, semnătura olografă a a titularului, imaginea facială, CNP și adresa de domiciliu. În afară de aceste elemente, în plus, noile cărți de identitate electronice vor mai conține: datele din formatul tipărit, cu excepția semnăturii olografe a titularului, prenumele părinților titularului, certificate și certificate calificate, date biometrice ale titularului constând în imaginea facială și imaginile impresiunilor papilare a două degete.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...