Tensiuni politice in plenul Consiliului Judetean!

Tensiuni politice in plenul Consiliului Judetean!

 CRISTIAN ACHITEI, consilier judetean PDL  

Propunerea de validare in functia de consilier judetean a social-democratului Mihai Arosoaie, ca urmare a demisiei Manuelei Zarug, a determinat reactii vehemente din partea consilierilor PDL, pe fondul situatiei din Consiliul Local Dangeni.

Dupa cum va informam la sfarsitul saptamanii trecute, liderul organizatiei PSD Botosani, Gheorghe Marcu, a acuzat ca la Dangeni consilierii locali ai PDL blocheaza aprobarea bugetului local. In replica, democrat-liberalii, prin vocea lui Catalin Flutur, au atentionat ca situatia de la Dangeni s-ar datora, in fapt, refuzului PSD de a valida, in Consiliul Local, un consilier PDL. Acuzatiile au continuat, viceprimarul de Dangeni, Catalin Rotundu, aducand, intr-o conferinta de presa, acuzatii grave la adresa primarului Stelica Trofin.

Problema de la Dangeni a ajuns astazi in Consiliul Judetean, consilierul PDL Cristian Achitei atentionand ca validarea social-democratului Mihai Arosoaie ar putea fi blocata, pentru a se determina astfel rezolvarea situatiei de la Dangeni.

"Presiunile sunt foarte mari la Dangeni pentru votarea bugetului, ajungandu-se la inca o demisie a unui consilier local. Voi propune sa votam impotriva validarii domnului Mihai Arosoaie daca nu se respecta si validarea de la Dangeni a consilierului PDL", a declarat in plenul sedintei de CJ Cristian Achitei.

Interventia lui Cristian Achitei a fost imediat atacata de Dumitru Codreanu, care a tinut sa specifice ca nu se pune problema validarii sau invalidarii lui Mihai Arosoaie, intrucat consilierii judeteni doar iau la cunostinta despre ce doreste un partid, "nu sa luam in discutie ce se intampla la Dangeni".

Codreanu a fost sustinut si de liberali, prin Catalina Lupascu, dar si de Mihai Tabuleac, presedintele CJ, care a replicat, la randul sau, ca situatia de la Dangeni nu trebuie sa influenteze activitatea CJ.

"Nu este corect ca activitatea Consiliului Judetean sa fie pusa in legatura cu activitatea unui consiliu local. Daca la Dangeni se intampla ceva incorect nu inseamna ca trebuie sa facem si noi un act incorect", a conchis Tabuleac.

In consecinta, consilierii judeteni au votat pentru validarea lui Mihai Arosoaie, care a depus apoi juramant in calitate de consilier judetean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
363

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
137

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
409

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...