Temperaturile pot depăşi pragul de caniculă în acest weekend

Temperaturile pot depăşi pragul de caniculă în acest weekend
De vineri vremea se încălzeşte din nou. În estul şi sud-estul ţării chiar maximele ajung sâmbătă la 35-36 de grade, poate şi mai mult în Bărăgan, Podişul Dobrogei şi Podişul Moldovei. Aerul rece mai face o încercare de a avansa spre est duminică, dar tot nereuşită. Scad puţin maximele şi în jumătatea estică, dar numai cu 2-3 grade, pentru că izolat, încă se mai adună 35 de grade la orele amiezii.

Procesul de încălzire a vremii se reia vineri, aşa că urmează o zi fierbinte în estul şi sud-estul ţării, unde după-amiază va fi caniculă şi indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 36 de grade, izolat chiar mai ridicate în Bărăgan, Podişul Dobrogei şi Podişul Moldovei.

În partea a doua a zilei însă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice şi ploile apar mai ales către seară. Sunt prognozate averse locale, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt şi izolat căderi de grindină.

Şi sâmbătă canicula zăboveşte peste partea de est şi sudest a ţării. Maximele au valori de 35-36 de grade. Dar mai răcoare este în vest şi centru, unde temperaturile au valori cuprinse între 26 şi 31 de grade. În aceste zone sunt aşteptate şi averse însoţite de descărcări electrice şi vânt tare în timpul ploilor.

Duminică se aşteaptă o uşoară scădere a temperaturii în toată ţara, dar în extremitatea estică maximele tot mai ajung izolat la 35 de grade. În acelaşi timp în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei valorile prognozate nu mai depăşesc 30 de grade,nformeaza RTV.

Aversele şi descărcările electrice preferă nordul şi centrul ţării, fără să acopere arii extinse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
462

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...