Telediagnostic prin cel mai performant aparat de imagistica din judet

Telediagnostic prin cel mai performant aparat de imagistica din judet
Investigatii via internet! Oficialii din ASP au preintampinat, astfel, nemultumirile celor care au spus ca aparatul performant nu isi regaseste utilitatea in lipsa unui medic specialist.

"Imaginea este trimisa via internet, la un medic din strainatate. Asta pana cand vom reusi sa trimitem unul dintre medicii botosaneni la perfectionare, insa este o varianta care se practica in toata lumea", a precizat Gabriel Oprisanu, directorul executiv al ASP Botosani.

Astfel, rezultatul va fi primit aproape in acelasi timp ca si in cazul in care analiza imaginilor ar fi facuta de un medic din cadrul spitalului. Rezonanta magnetica nucleara este metoda de investigare care foloseste un camp magnetic si unde radio pentru vizualizarea diferitelor organe moi ale corpului. Este utilizata pentru diagnosticarea mai multor afectiuni, cum ar fi cele osoase, articulare, ale coloanei vertebrale, ale venelor sau arterelor, tumori sau infectii.

"Acest RMN poate descoperi tumorile in fazele incipiente. Foarte multi pacienti ar putea afla in timp util daca au vreo astfel de afectiune, mai ales ca la Marea Analiza au iesit foarte multe persoane cu predispozitie la cancer, dar si chiar cu tumori confirmate", a spus Gabriel Oprisanu.

Costul unei astfel de analize poate fi cuprins intre 450 si 1.200 de lei.

Pana la finele anului, responsabilii din ASP spun ca spitalele vor face trimiteri catre aceasta investigatie, urmand sa primeasca banii de la Casa de Sanatate.

De la anul, serviciile pot fi contractate direct de Casa de Sanatate si pentru botosanenii care nu sunt internati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
234

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
297

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
682

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...