Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur
Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când apar simptomele infarctului, mai ales dacă nu e nimeni prin preajmă care să te poată ajuta.

Cum recunoști un atac de cord?

Ca să poți acționa la timp, trebuie să cunoști simptomele infarctului. Acesta apare atunci când circulația sângelui este întreruptă într-o anumită zonă a inimii, de obicei, din cauza unei artere blocate. Zona afectată începe să moară din cauza lipsei de sânge și de oxigen și dacă nu este tratată la timp, mușchiul inimii poate fi grav afectat, ne spune Doctorul Zilei.

Primele semne ale infarctului includ durere în piept, scurtarea respirației, palpitații, transpirație excesivă, grețuri, amețeli, oboseală.

Cum acționezi?
În primul urând sună la 112. Dacă simți durere și disconfort în regiunea inimii, e un semn de alarmă. Dacă ai fost diagnosticat deja cu o boală de inimă, sună-ți doctorul imediat. Dacă ești la volan și ai aceste simptome, trage pe dreapta și sună la 112.

Nu contează cât de aproape ești de vreun spital, în niciun caz n-ar trebui să conduci în această situație.

Dacă ai tratament pentru o boală de inimă, este posibil să ai la îndemână un beta-blocant. Ia o pastilă până vine ambulanța.
Dacă ești la primul infarct, ar trebui să mesteci și să înghiți o aspirină cât poți de repede. Aspirina îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge.

Încearcă să nu te miști prea mult ca să nu pui presiune pe mușchiul inimii.

Dacă poți, lovește-te cu pumnul în piept, în dreptul inimii ca să ajuți inima să pompeze sânge.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
15

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
233

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...