Te trezesti din somn noaptea? Uite de ce afectiuni poti sa suferi in functie de ora

Te trezesti din somn noaptea? Uite de ce afectiuni poti sa suferi in functie de ora
Atunci cand te scoli mereu obosita, inseamna ca ceva perturba procesul natural de refacere a organismului. Tulburarile de somn pot fi diverse, insa cu siguranta au unul sau mai multe motive in spatele lor, iar unele dintre acestea tin strict de functionarea necorespunzatoare a organelor interne. Faptul ca obisnuiesti sa te trezesti fara motiv in fiecare noapte intre 1 si 3 nu e numai o intamplare. Inseamna ca organismul tau incearca sa iti spuna ca ceva nu e in regula si iti transmite un semnal de alarma. Iata de ce afectiuni poti suferi in functie de ora la care te trezesti din somn.

 Adesea nu ai idee de ce ai un somn de o calitate slaba. Nu esti stresata la job, ai o relatie perfecta, nu ai probleme de sanatate de care sa fii constienta. Si totusi, ceva se intampla noapte de noapte, cand somnul tau este intrerupt la anumite ore, aparent fara motiv.

 Organismul tau functioneaza ca un ceas, iar atunci cand lucrurile merg lin, asa cum trebuie, acest mecanism biologic nu este intrerupt. Fiecare organ intern are un sistem energetic ce trece prin corp, iar atunci cand sistemul acesta este compromis apar si blocajele. De exemplu, momentul de varf al sistemului energetic din stomac este intre orele 7 si 9 dimineata, de aceea simtim ca prima masa a zilei ar trebui consumata intre aceste ore.

 Daca somnul iti este intrerupt in fiecare noapte in acelasi interval de timp, ceva nu este in regula cu sistemul energetic al unui anumit organ la acea ora. Intervalul orar difera pentru fiecare organism in parte.

Vezica biliara - 11 P.M. - 1 A.M.

 Vezica biliara sau fierea este un organ in forma de para, situat chiar langa ficat. Ea colecteaza secretia hepatica (bila) care care contribuie la digestia alimentelor. Bila contine colesterol, saruri biliare, lecitina si alte substante.

 Atunci cand nu functioneaza in parametri optimi, in vezica biliara apar calculii biliari, formati din colesterol si saruri biliare cristalizate. Printre factorii de risc se numara o alimentatie bogata in grasimi saturate, scaderea brusca in greutate, diabetul zaharat sau alimentatie saraca in fibre si cu un continut scazut de legume.

 Daca te trezesti constant intre aceste ore noaptea, poate ar fi bine sa te duci la medic pentru analize medicale specifice.

Ficatul - 1 A.M - 3 A.M

 Simptomele cauzate de probleme hepatice sunt greu de depistat in prima faza, inflamatia ficatului fiind asimptomatica. Aceste ore reprezinta varful energetic al organismului in lupta cu toxinele din corp, iar faptul ca tu te trezesti mereu in preajma lor poate inseamna ca ceva nu e in regula cu ficatul.

Plamanii - 3 A.M - 5 A.M

 Tusesti sau te simti adesea ca te sufoci in somn si te trezesti la 5 dimineata? Sunt semne ca plamanii sunt in suferinta. Nu le ignora si du-te cat mai repede la un medic specialist. Ai putea avea apnee de somn (pauze respiratorii repetate atunci cand dormi) sau boala de reflux gastroesofagian (refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag) care ingreuneaza odihna.

Intenstinul gros - 5 A.M - 7 A.M

 Punctul maxim energetic al intestinului gros este catre dimineata, iar orice trezire repetata intre orele 5 si 7 A.M inseamna ca este cazul sa apelezi la un specialist. Ai putea avea sindromul colonului iritabil (SCI) care este o boala cronica a intestinului gros. Alimentele traverseaza prin intestine prea repede sau prea incet, iar acest lucru poate provoca durere sau disconfort si stres emotional.

ele.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
87

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
96

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
134

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...