Te afecteaza comentariile negative? Citeste aceasta pilda si vei deveni imun in fata acestora!

Te afecteaza comentariile negative? Citeste aceasta pilda si vei deveni imun in fata acestora!
In Japonia antica, traia un maestru foarte cunoscut pentru intelepciunea sa si pentru abilitatile sale fizice. Desi era destul de inaintat in varsta, era in continuare in masura sa invinga orice luptator, iar discipolii calatoreau din toate colturile tarii pentru a studia sub indrumarea sa.

La inceputul primaverii, au aparut zvonuri despre un razboinic tanar care era pe cale sa-i conteste suprematia batranului. Dupa un deceniu de dueluri prin lume, tanarul ramasese in continuare neinvins. Deja se auzeau zvonuri cum ca acesta va fi cel care il va aduce pe maestru in genunchi.

Zilele si saptamanile treceau, iar zvonurile despre stilul de lupta uimitor al tanarului cresteau. Dincolo de puterea, viteza si de tehnica impecabila, acesta poseda si capacitatea de a exploata vulnerabilitatile oponentului in primele minute ale luptei, folosindu-se de jigniri pentru a-i provoca la lupta. Apoi, castiga de cele mai multe ori cu prima lovitura. Foarte putini luptatori, se zvonea, au trecut de acel moment cu acest luptator tanar. Prima lovitura era de cele mai multe ori si ultima.

Impotriva sfaturilor discipolilor sai, batranul maestru a acceptat provocarea razboinicului. In timp ce se pregateau de lupta, tanarul a inceput sa arunce insulte la adresa adversarului sau. Il scuipa pe fata, ii arunca nisip in ochi si mai mult de o jumatate de ceas l-a insultat pe batranul maestru cu fiecare injuratura si insulta posibila.

Maestrul era de neclintit. Nemiscat, calm, a ramas cu ochii fixati in departare, iar respiratia sa era constanta. In cele din urma, tanarul luptator era epuizat. Stiind ca a fost invins, si-a impachetat lucrurile si a plecat fara niciun cuvant.

Discipolii maestrului, cu toate acestea, erau furiosi. Abia puteau sa se abtina in timpul atacurilor verbale. La sfarsit, cu totii s-au adunat in jurul lui si l-au intrebat:

"Cum ai putut sa induri o asemenea marsavie? Cum de l-ai lasat sa plece?"

Intorcandu-se spre templu, maestrul le-a raspuns:

"Daca cineva iti ofera un cadou si nu-l primesti, cui ii apartine?"
 
sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
1343

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
148

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
210

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...