Taxa radio-TV trebuie platita de firme numai in anumite conditii. Ce solutii au ele daca nu beneficiaza de aceste servicii?

Taxa radio-TV trebuie platita de firme numai in anumite conditii. Ce solutii au ele daca nu beneficiaza de aceste servicii?
In ultimii cinci ani, mai multe firme au reusit sa obtina, in instanta, anularea taxei radio-TV si sa modifice unul dintre actele normative care reglementeaza plata acestei taxe. Totusi, majoritatea persoanelor juridice trebuie sa o achite in continuare, fapt care le nemultumeste pe multe dintre acestea, in conditiile in care nu beneficiaza de asemenea servicii. Conform avocatilor, contribuabilii care nu utilizeaza serviciile de radio si televiziune au la dispozitie o singura solutie pentru a nu plati taxa radio-TV.
 
Taxele pentru serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune au fost instituite de Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune.

In plus, Cristian Popescu, Managing Associate la casa de avocatura Popovici Nitu si Asociatii, si avocatul Cristian Rusu au precizat pentru AvocatNet.ro ca in alineatele (2) si (3) ale articolului 40 din Legea 41/1994 se prevede ca obligatia de plata a celor doua taxe o au persoanele fizice si cele juridice care au calitatea de beneficiari ai acestor servicii. Mai mult, cei doi ne-au subliniat ca este foarte importanta urmatoarea mentiune facuta de legiuitor: calitatea de beneficiar al serviciilor.

In plus, persoanele juridice sunt obligate sa achite taxa radio prin HG nr. 977/2003 si pe cea de televiziune prin HG nr. 978/2003.

"Aceste acte administrative de executare au stabilit in art. 3 alineatul (1), pentru microintreprinderi, si alineatul (2), pentru celelalte persoane juridice, ca taxele pentru serviciile publice de radiodifuziune si televiziune trebuie platite de toate persoanele juridice, indiferent daca detin sau nu calitatea de beneficiar", a mentionat pentru AvocatNet.ro Cristina Marcu, Associate la Popovici Nitu si Asociatii.

Atentie! Persoanele juridice trebuie sa achite aceste taxe pentru sediul social, conform HG nr. 977/2003 si HG nr. 978/2003.

Citeste mai mult pe avocatnet.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
294

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...