Taxa de internare de la Spitalul Mavromati nu se justifică, spun reprezentanții CJAS!

Taxa de internare de la Spitalul Mavromati nu se justifică, spun reprezentanții CJAS!
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani susține că nu se jusitifică perceperea unei taxe la internarea bolnavilor în Spitalul Județean Mavromati.

Deși managerul unității spitalicești a motivat introducerea acestei taxe prin faptul că este necesară acoperirea costurilor cu eliberarea documentelor medicale și costurile aferente eliberării rețrei electronice, președintele CJAS Botoșani susține că spitalul oricum primește bani pentru servicii medicale și ar trebui să acopere și aceste cheltuieli.

Mai mulți pacienți s-au arătat revoltați că sunt puși să plătească 10 lei, în condițiile în care contribuie la bugetul asigurărilor de sănătate.

“Noi mergem pe gratuitatea tuturor serviciilor medicale. O să analizăm și o să vedem cum justifică suma pe care o cer la internare. Noi îi plătim pentru servicii medicale și ei trebuie să gospodărească banii", a spus Costel Lupașcu, președintele CJAS Botoșani.

Taxa de internare a fost majorată la mijlocul lunii ianuarie de la 5 lei la 10 lei. Reprezentanții Spitalului Județean au spus că vor scoate această taxă odată cu introducerea coplății. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

astăzi, 19:29
93

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
3525

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
172

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...