Taxa auto, platita si la masinile noi!

Taxa auto, platita si la masinile noi!
România a fost avertizată ieri de Comisia UE că sistemul actual creează o discriminare. Oficialii Comisiei Europene (CE) au transmis ieri autorităţilor de la Bucureşti o scrisoare de somare privitoare la taxa auto.

Comisarii de la Bruxelles susţin că statul român încalcă legislaţia comunitară cu actualul sistem al taxei pe poluare auto. Aceştia au cerut modificarea legislaţiei în domeniu, arătând că în prezent se face o discriminare şi se protejează industria internă de autovehicule noi.

La finele anului trecut, fostul guvern a scutit de la plata taxei pe poluare până la finele acestui an maşinile noi Euro 4, cu până la 2.000 cmc.

Piaţa auto, bulversată!

Producătorii şi dealerii de maşini auto au criticat solicitarea Comisiei Europene, precizând că acum, în perioadă de criză, piaţa auto a scăzut cu aproape 50%. Vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a spus ieri, citat de Mediafax, că taxa auto actuală nu limitează vânzarea de maşini rulate, iar Ministerul Mediului ar trebui să răspundă dur somaţiei CE.

Modificarea legislaţiei privind taxa va genera o "brambureală totală", iar decizia CE de a soma România să schimbe legea "este ciudată", deoarece forul european a fost de acord cu varianta actuală a taxei, a spus, la rândul său, preşedintele APIA, Ernest Popovici, citat de Evenimentul zilei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
15

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
92

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...