Tarile in care se traieste cel mai bine. Romania, pe locul... 136!

Tarile in care se traieste cel mai bine. Romania, pe locul... 136!
...136. Acesta era locul (din peste 180) pe care Romania se clasa in cel mai recent studiu de acest gen facut de organizatiile internationale in privinta satisfactiei locuitorilor, a nivelului de trai si a conditiilor de viata.

Iata topul tarilor in care exista cea mai buna calitate a vietii, iar rezultatul este diferit de ce era pana acum. S-au luat in calcul factori ca somajul, speranta de viata si timpul liber.

10. Luxemburg

Luxemburgul nu este fruntas la multe categorii, insa primeste un plus pentru calitatea aerului. In ceea ce priveste violenta si crimele, procentul este destul de mic: 1,5 crime la 100.000 de oameni. Procentajul oamenilor care isi cauta un loc de munca - 1,29%.

9. Olanda

Olanda este foarte cautata pentru facilitatile cladirilor si orele de lucru. Rata angajatilor (varsta 15-64 ani): 74,67%. Angajati care lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana: 0,01%.

8. Finlanda

Finlanda primeste un mare plus la categoria timp liber. Media dedicata ingrijirii personale este de 15,95 ore pe zi. Procentajul gospodariilor care nu au toaleta in casa: 0,80%.

7. Elvetia

Elvetia are un mare plus la capitolul "angajati". Procentajul persoanelor care lucreaza este de 78,59%. Implicarea cetatenilor in viata politica este aratata de procentajul mare al votantilor: 49%.

6. SUA

Americanii sunt apreciati pentru calitatea cladirilor, care sunt dotata cu facilitati standard. Procentajul gospodariilor care nu au toaleta in casa: 0%. Rata criminalitatii per 100.000 de persoane: 5,2%

5. Danemarca

Danemarca a reusit sa isi multumeasca locuitorii in privinta calitatii vietii. Intr-un sondaj de opinie, media cetatenilor multumiti de conditiile de trai din aceasta tara a fost de 7,8 din 10.

4. Norvegia

Norvegia se remarca la rata scazuta a somajului. Media platita de oameni pe intretinere caselor este de 29 de dolari pe luna. Persoanele angajate au un procent de 75,31%.

3. Noua Zeelanda

Speranta de viata este de 80,4 ani, iar procentajul persoanelor care se pot baza pe prieteni si rude este de 97,1%.

2. Canada

Canda are un mare plus la capitolul spatiu. Mai exact spatiul din locuinte. O persoana dispune in medie de 2,5 camere intr-o casa. Iar rata angajatilor care lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana este de 0,04%.

1. Australia

Australia este tara in care cei mai multi oameni isi doresc sa traiasca pentru ca speranta de viata este de 81 de ani. Procentul angajatilor care lucreaza mai mult de 50 de ore pe saptamana este de 0,14%.

sursa: stirileprotv.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
19

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
21

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
50

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...