Ţările cu cele mai bune condiţii de muncă. Salarii mari, contribuţii mici la asigurări sociale

Ţările cu cele mai bune condiţii de muncă. Salarii mari, contribuţii mici la asigurări sociale
Irlanda oferă cele mai bune condiţii de muncă din lume, potrivit unui clasament realizat de agenţia Bloomberg. Următoarele ţări unde care oferă condiţii bune pentru muncă sunt Franţa, Islanda, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă Marea Britanie şi Israel.  

Agenţia Bloomberg a realizat un "ranking" privind care sunt cele mai bune ţări pentru a munci, altfel spus, ţările care oferă cele mai bune condiţii pentru activitatea muncii, luându-se în calcul compensaţiile acordate în caz de concediere, cele mai mari salarii, precum şi unde sunt cele mai mici asigurări sociale, relateaza rtv.net.  

Ţara plasată în fruntea listei, care în 2010 a fost salvată de la recesiune de o intervenţie a Uniunii Europene şi a FMI, este Irlanda, ilustrând astfel decalajul care există între economia reală şi cifrele macroeconomice.  

A doua ţară cu cele mai bune condiţii de muncă este Franţa, urmată pe trei de Islanda şi în continuare de Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi Israel.  

Pentru a realiza acest clasament, agenţia Bloomberg a ţinut cont de compensaţiile de concediere (pe primul loc se află Islanda), plata asigurărilor sociale (prima este Elveţia, cu 1,345 de dolari anual pentru un salariu mediu) sau de alţi factori, precum productivitatea (cu SUA în fruntea clasamentului). În privinţa nivelului salarial al angajaţilor, pe primul loc se află Danemarca, cu circa 80.000 de dolari pe an.  

Lista a fost elaborată pe baza informaţiilor furnizate, între alte instituţii, de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi Fondul Monetar Internaţional. Datele au fost actualizate la începutul lunii mai.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...