Tariceanu vrea comisie de evaluare a democratiei, Ponta spune ca-i "cel mai curajos politician"

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de infiintare a unei comisii parlamentare care sa evalueze statul de drept, respectiv democratia din Romania.

Ponta l-a numit pe Tariceanu "cel mai curajos politician" din aceste zile, in contextul punerii sale sub urmarire penala si votului din Parlament privind cererea DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii sale.

"L-am invidiat pe dl Tariceanu pentru libertatea pe care a avut-o, (...) a spus niste lucruri pe care m-am abtinut sa le spun", a sustinut Ponta, la Antena 3.

Acesta mentioneaza ca nu trebuie ca Parlamentul sa cenzureze Justitia: "Parlamentul nu va cenzura niciodata deciziile Justitiei. (...) Parlamentul numeste Guvernul, membrii CSM, face multe alte lucruri pentru a-i reprezenta pe oameni".

In plus, Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca nu stie nicio tara democratica sau prospera care sa nu aiba Parlament.

Luni, Calin Popescu Tariceanu a explicat motivul pentru care considera necesara o comisie parlamentara pentru verificarea statului de drept, respectiv a democratiei.

"Trebuie sa analizam modul in care functioneaza institutiile, independenta unei puteri in raport cu cealalta. (...) Nu cred ca a sta cu mainile in san este atitudinea necesara, daca vrem sa progresam, daca vrem sa redam increderea in Parlament si in celelalte institutii", a spus presedintele Senatului, intarind anuntul facut cu cateva ore inainte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...