Tăriceanu, REPLICĂ DURĂ şi AVERTISMENT pentru Crin Antonescu

Tăriceanu, REPLICĂ DURĂ şi AVERTISMENT pentru Crin Antonescu
Fostul lider al PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a dat o replică dură lui Crin Antonescu, cel care l-a atacat voalat marţi, afirmând că cei care au criticat măsurile anunţate de guvern de mărire a taxelor "vorbesc în somn". Tăriceanu i-a transmis că el şi alţi liberali nu sunt dispuşi să privească pasivi la distrugerea partidului.

"Oamenii aşteaptă de la noi locuri de muncă şi nu noi impozite şi taxe. Partidul care va deconta aceste măsuri va fi sigur PNL şi nu PSD. Eu şi alţi colegi nu suntem dispuşi şi nu putem privi cu indiferenţă astfel de măsuri inepte", a spus fostul premier la Realitatea TV.

"Ar fi mai utilă o transparenţă şi o consultare a mediului de afaceri înainte de a lua astfel de măsuri. În România inainte de a introduce noi taxe e să lărgim baza de impozitare. Noi trebuie sa decidem măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi lărgire bazei de impozitare. România este din păcate de o lungă perioadă de vreme subminată de evaziune fiscală. Atunci măsura cea mai facilă, dar ineptă e aceea de a creşte impozitele", a concluzionat Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, marţi, criticile unor liberali faţă de introducerea unor noi taxe, ca urmare a noului acord cu FMI, apreciind că este vorba de o critică "uşor somnambulică" a celor care au "visat" majorări de taxe. Antonescu a fost întrebat despre opiniile critice exprimate de mai mulţi liberali cu privire la introducerea unor noi taxe prevăzute în acordul cu FMI.

"Ni se întâmplă tuturor să vorbim prin somn, poate. Nu e niciun păcat. E uşor somnambulică această critică, acest tip de critică. De ce? Pentru că nu poţi să visezi că s-au mărit taxe şi să le critici. Le critici în somn atunci. A crescut, s-a desfiinţat cota unică în România? S-au majorat impozitele acestea în România?", a susţinut liderul PNL.

Antonescu a afirmat că, în afară de Bulgaria, România este dintre statele UE cu cea mai scăzută cotă de impozitare şi cotă unică, iar în ţări conduse de guverne de dreapta cota de impozitare este mult mai mare.

"Lucrul fundamental pentru care PNL s-a bătut şi care a fost respectat de partenerii noştri în înţelegerea încheiată este că această cotă a rămas acolo. Dacă dorim să criticăm pe ce se aude, pe zvonuri, putem să o facem. Este o ţară liberă sau în orice caz un partid foarte liber, dar domnul viceprim-ministru Chiţoiu ca şi toţi ceilalţi colegi de fiecare dată (...) când s-a pus problema reală a nevoii de a creşte veniturile ne-am bătut şi am avut înţelegerea lor (a PSD, n.r.) de a respecta această cotă unică de impozitare", a mai spus liderul PNL.

El a admis că sunt discuţii pe alte tipuri de impozite, însă eventualele critici ar putea fi făcute atunci când există "un fapt real, un fapt despre care se aude".

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu suţine că PNL riscă să fie sancţionat la vot, cu ocazia alegerilor de anul viitor, dacă va susţine măsurile de majorare a unor taxe, deoarece electoratul liberal nu se va mai simţi reprezentat de măsurile guvernamentale. Tăriceanu a susţinut la RFI că "există un risc, fără îndoială", ca PNL să piardă din electoratul tradiţional, iar acest lucru să se vadă la urne anul viitor.

"Dacă astfel de măsuri vor fi adoptate, dacă ele nu vor fi clar explicate şi justificate, dacă se poate produce o justificare şi chiar şi în aceste condiţii, nu m-ar mira să existe o sancţionare din partea electoratului şi mi-e teamă ca această sancţiune să nu vizeze cu precădere PNL, de la care există o serie de aşteptări", a afirmat fostul premier. El a menţionat că punctul său de vedere este susţinut de mai mulţi colegi din PNL şi ar urma să facă subiectul discuţiilor din cadrul Delegaţiei Permanente a PNL de la finalul lunii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
80

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
70

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
37

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...