Taranii vor putea sa comercializeze din nou in piete oua, branza si alte produse, fara ambalaj

Crescatorii de ovine si caprine se pot intoarce sa isi vanda produsele in piete. Decizia a fost luata in cadrul intalnirii dintre reprezentantii producatorilor de produse agroalimentare si ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Actul initial ii impiedica pe micii producatori sa vanda in piete oua, lapte, branza sau alte produse fara sa aiba o serie de avize din partea mai multor institutii sanitar-veterinare.

Ordinul ii mai obliga pe ciobani sa ambaleze si sa eticheteze produsele lactate pentru a le putea vinde in pietele din Romania.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca masura luata de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a fost prea dura cu producatorii agroalimentari.

Printre nemultumirile crescatorilor, se numara si obligatia de a fi inregistrati ca persoana fizica autorizata, ceea ce presupunea si plata unor taxe. Insa, problema a fost rezolvata la sedinta dintre sindicalisti si reprezentantii ministerului Agriculturii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...