Tara in care niciun elev nu a luat admiterea la facultate

Tara in care niciun elev nu a luat admiterea la facultate
Exista o tara in care niciun elev din cei 25.000 care au sustinut examenul nu a fost admis la facultate. In timp ce profesorii afirma ca tinerii nu isi dau interesul, elevii s-au declarat surprinsi de rezultatele catastrofale.

Niciun tanar nu a promovat examenul de admitere la Universitatea din Liberia, o tara de pe coasta de vest a Africii. Ministerul Educatiei nu are nicio explicatie, informeaza BBC.

Un oficial al universitatii a declarat ca studentii erau lipsiti de orice urma de entuziasm si nu aveau nici cele mai mici cunostinte de limba engleza. Uimiti de rezultate sunt si elevii, care spun ca ceea ce se intampla este incredibil si ca tot ceea ce visau sa faca acum nu va mai fi posibil.

"Stiu ca exista o multime de deficiente in scoli, dar faptul ca un intreg grup de elevi sa pice examenele ma face sa am indoieli", a declarat ministrul Educatiei, Etmonia David-Tarpeh.

Fiecare elev care a sustinut examenul de admitere la facultate a trebuit sa plateasca 25 de dolari, insa in conditiile in care niciun candidat nu a promovat, universitatea nu va avea niciun student in primul an. "Razboiul s-a incheiat acum 10 ani. Trebuie sa lasam asta in urma si sa devenim realisti", a sustinut si purtatorul de cuvant al universitatii, Momodu Getaweh, facand referire la razboiul civil brutal, care s-a incheiat in urma cu un deceniu.

Presedintele Ellen Johnson Sirleaf, fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a recunoscut recent ca sistemul de invatamant se afla intr-o situatie de "mizerie" si ca trebuie facut ceva pentru ca situatia sa se imbunatateasca.

In urma unor rapoarte a reiesit ca scolile duc lipsa de materiale de educatie de baza si ca profesorii sunt slabi pregatiti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
377

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...