Tânărul care a preluat ferma mixtă de ovine a familiei. „Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă”

Tânărul care a preluat ferma mixtă de ovine a familiei. „Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă”

Teodor Cojocariu are doar 21 de ani și este cel mai tânăr fermier, care a decis să ducă mai departe ferma moștenită de la bunici.

Potrivit publicației Lumea Satului, din dragoste pentru pământ și animale, tânărul Teodor Cojocariu, din comuna Corlăteni, duce mai departe tradiția familiei, mica fermă cu ajutorul căreia realizează produse naturale din lapte, provenit de la oile și caprele pe care le are în fermă.

Rasa de oi este Friza germană încrucișată cu Lacaune, pentru o mai bună adaptare la condițiile meteo din România, un efectiv de circa 200 de capete. Rasa Friza este top în producția de lapte, iar berbecii Lacaune sunt de talie mai mare. Caprele din ferma de la Corlăteni sunt din rasă Sannen, încrucișate cu Alba de Banat, un efectiv de 100 capete.

„Tradiția a fost păstrată de la bunici, care au fost crescători de ovine cu tradiție și care erau foarte iubiți de către cumpărători. O astfel de investiție, mai ales în momentul de fața este foarte costisitoare, dacă nu ai o temelie solidă în spate. Este foarte greu să te apuci de zootehnie, dacă nu ai propria bază furajeră, pentru a putea scădea din cheltuieli. Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă’’, ne spune tânărul.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IȘJ a fost în vizită de lucru la Ministerul Educației. Bogdan Suruciuc: „Nu se va intra în sistem online sub nicio formă”

Miercuri, 28 Septembrie 2022
57

La începutul acestei săptămâni, Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a fost în vizită de lucru la Ministerul Educ...

Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Miercuri, 28 Septembrie 2022
75

Aria Naturală Protejată RONPA0250 – Făgetul secular Stuhoasa, din comuna Suharău, are o suprafață de 60,7 hectare și a fost desemnată prin Legea 5/2000, aici fiind limita estică a areal...

Peste 250 de exemplare de păsări din peste 20 de rase vor putea fi admirate la Muzeul din Dorohoi în cadrul unei expoziții

Miercuri, 28 Septembrie 2022
41

Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi și alături de columbofili din județele Botoșani și Suceava, organizează în perioada 1 - 7 o...