Tânărul care a preluat ferma mixtă de ovine a familiei. „Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă”

Tânărul care a preluat ferma mixtă de ovine a familiei. „Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă”

Teodor Cojocariu are doar 21 de ani și este cel mai tânăr fermier, care a decis să ducă mai departe ferma moștenită de la bunici.

Potrivit publicației Lumea Satului, din dragoste pentru pământ și animale, tânărul Teodor Cojocariu, din comuna Corlăteni, duce mai departe tradiția familiei, mica fermă cu ajutorul căreia realizează produse naturale din lapte, provenit de la oile și caprele pe care le are în fermă.

Rasa de oi este Friza germană încrucișată cu Lacaune, pentru o mai bună adaptare la condițiile meteo din România, un efectiv de circa 200 de capete. Rasa Friza este top în producția de lapte, iar berbecii Lacaune sunt de talie mai mare. Caprele din ferma de la Corlăteni sunt din rasă Sannen, încrucișate cu Alba de Banat, un efectiv de 100 capete.

„Tradiția a fost păstrată de la bunici, care au fost crescători de ovine cu tradiție și care erau foarte iubiți de către cumpărători. O astfel de investiție, mai ales în momentul de fața este foarte costisitoare, dacă nu ai o temelie solidă în spate. Este foarte greu să te apuci de zootehnie, dacă nu ai propria bază furajeră, pentru a putea scădea din cheltuieli. Este o muncă dificilă, dar lipsa forței de muncă este principala problemă’’, ne spune tânărul.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
732

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...

Echipă completă la CJ Botoșani, un consilier a depus astăzi jurământul! (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
775

Este vorba despre Gabriel Cîrlan, care a ocupat și funcția de director al societății Nova Apaserv în perioada 2013 - 2016.După ce la începutul lunii martie Tribunalul Botoș...

Cele mai longevive cupluri premiate de municipalitatea botoșăneană! (foto, video)

Marţi, 26 Martie 2024
488

Evenimentul s-a desfășurat în sala „Mihai Eminescu” din incinta Primăriei municipiului Botoșani, care a devenit neîncăpătoare pentru zecii de bătrâni chemați de m...