Tânărul care a lovit o polițistă, reținut 24 de ore. Reacție a Sindicatului Europol

Tânărul care a lovit o polițistă, reținut 24 de ore. Reacție a Sindicatului Europol

Tânărul de 31 de ani, din municipiul Botoșani, care a lovit o poliţistă în timp ce aceasta încerca să îl încătuşeze, a fost reținut pentru 24 de ore, sâmbătă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, echipajul de poliţie fusese solicitat pentru aplanarea unui scandal produs în faţa unui bar din municipiul reşedinţă de judeţ. În timpul acţiunii, mai multe persoane aflate la faţa locului au încercat să împiedice agenţii să intervină.

„Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului pentru aplanarea conflictului a procedat la imobilizarea unui tânăr de 31 de ani, care ar fi adresat ameninţări unei tinere de 20 de ani şi care manifesta un comportament recalcitrant şi nu colabora cu forţele de ordine. În timpul intervenţiei poliţiştilor, mai mulţi tineri care se aflau în zona au încercat să-i împiedice să desfăşoare activităţile specifice, motiv pentru care faţă de aceştia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenda în valoare totala de 6.000 de lei”, a afirmat Nenişcu.

Angajata în cauză este agentul Iulia Froicu, din cadrul Biroului de Ordine Publică.

Inițial, agresorul fusese internat pe Secția de Psihiatrie, după cum prevede procedura legală în cazul suspecților necolaboranți, violenți, agitați. El va fi cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Între timp, Sindicatul Europol a reacționat cu privire la situația înregistrată în Botoșani, semnalând că „astfel de indivizi pun în primejdie siguranță cetățenilor sau a polițiștilor”.

„În urma loviturii primite, colegei noastre i-au fost provocate leziuni fizice pentru a căror vindecare va necesita 5-6 zile de îngrijiri medicale”, susțin sindicaliștii Europol.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autoritățile iau în calcul carantinarea a trei localități din apropierea municipiului Botoșani

Marţi, 28 Septembrie 2021
2024

Autoritățile iau în calcul carantinarea unor localități din comuna Curtești, unde există mai multe focare de infecție COVID-19, a declarat, marți, într-o conferință de presă, pr...

Număr record de infecții COVID-19 raportate în Botoșani

Marţi, 28 Septembrie 2021
2437

142 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cel mai mare...

Ore de educație rutieră susținute de polițiști pentru 300 de elevi din județ

Marţi, 28 Septembrie 2021
180

În perioada 24-28 septembrie a anului curent, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și al Serviciului Rutier au susținut activități educative în unități de &...