Tânăra din Săveni, adusă la Botoşani cu ajutorul ATV-ului pe şenile şi a ATVM-ului!

Tânăra din Săveni, adusă la Botoşani cu ajutorul ATV-ului pe şenile şi a ATVM-ului!
Tânăra care a născut în cursul zilei de duminică la Spitalul din Săveni a ajuns la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani, după o misiune extrem de dificilă a pompierilor din Botoşani şi Mureş.

În jurul orei 11.00, medicul care o supraveghea a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani pentru a o transfera la unitatea medicală de specialitate din municipiul reşedinţă de judeţ, întrucât starea generală de sănătate a acesteia se înrăutăţise.

Având în vedere faptul că drumul care leagă Botoşaniul de Săveni este impracticabil, s-a luat decizia de a se interveni cu ATV-ul pe şenile şi autospeciala de transport personal şi victime multiple şi şase subofiţeri, din care trei paramedici, pe traseul Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi – Podeni – Vorniceni – Ştiubieni – Săveni.

Până la Ştiubieni, pacienta a fost adusă cu ambulanţa, de unde a fost preluată cu ATV-ul şi transportată la autospeciala transport personal şi victime multiple, care îi aştepta la Podeni.

Puţin după ora 18.00, tânăra a ajuns la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani. Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât vântul bătea cu putere, reducând vizibilitatea.



Salvatorii au străbătut o parte din traseu şi pe câmp, din cauza stratului de zăpadă troienită de pe drum, care în unele zone atingea şi trei metri.

ATV-ul pe şenile şi autospeciala transport personal şi victime multiple au fost puse la dispoziţia botoşănenilor de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la ISU Mureş.

Echipajele au ajuns la ISU Botoşani sâmbătă, 15 decembrie 2012, iar aceasta este a treia misiune de salvare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
86

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
75

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
149

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...