Tânăr în arestul Poliţiei după ce a înşelat mai multe persoane! Vezi cum proceda

  Poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă, de către o femeie de 61 ani, din satul Mândreşti, comuna Vlădeni, județul Botoşani, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană care a încearcat să o inducă în eroare, prezentându-se ca fiind fiul ei şi care i-a solicitat suma de 3.500 lei ca urmare a faptului că a suferit un accident rutier, banii trebuind să fie înmânaţi unui tânăr ce urma să se prezinte la locuinţa femeii.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii au organizat activităţi de prindere în flagrant, în jurul orei 13.30 fiind depistat un tânăr de 23 de ani, din municipiul Botoşani, care s-a deplasat la locuinţa părţii vătămate cu un autoturism taxi. Acesta a fost condus la sediul Secției Poliţie Rurală 1 Botoșani, cercetările efectuate stabilind că tânărul, împreună cu C. F. de 24 ani, din municipiul Botoșani, persoană încarcerată în prezent în Penitenciarul Iaşi, au luat hotărârea infracțională de a comite mai multe infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul.

 Astfel, cei doi sunt principalii bănuiţi şi de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, la data de 16.02.2014, când au apelat pe telefonul fix o femeie în vârstă de 83 de ani, din comuna Durneşti, prezentându-se ca avocaţi ai fiului acesteia şi i-au solicitat suma de 2.000 euro, invocând faptul că fiul său a fost implicat în producerea unui accident soldat cu victime, iar banii îi sunt necesari pentru a achita contravaloarea pretenților de natură civilă ridicate de victimele accidentului.

Ulterior convorbirii, tânărul de 23 de ani s-a deplasat în comuna Durneşti, la locuința părţii vătămate, încasând de la aceasta suma de 1.580 lei.

Cercetările în cauză au fost preluate de către poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Botoşani, care au dispus faţă de tânărul de 23 de ani măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, întocmind totodată acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...