Tânăr depistat a doua oară încercând să introducă ilegal ţigarete în România

Tânăr depistat a doua oară încercând să introducă ilegal ţigarete în România
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au depistat un cetăţean român care încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 500 pachete ţigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, în data de 03 ianuarie a.c., fapt pentru care faţă de acesta Judecătoria  Darabani a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în data de 11.01.2015, în jurul orei 17.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, o persoană care transporta în spate un colet voluminos.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei. În urma cercetărilor s-a constatat că aceasta este cetăţeanul român Ionuţ A., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza comunei Păltiniş, care a mai fost depistat încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, în data de 03 ianuarie a.c.. În coletul transportat de tânăr erau 500 pachete ţigări marca Ritm Clasic, în valoare de aproximativ 4.464 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de tânăr Judecătoria Darabani a  dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
248

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...