Talhari cercetati in libertate pentru ca "nu prezintă un pericol social concret si au recunoscut si regretat faptele"!

Talhari cercetati in libertate pentru ca "nu prezintă un pericol social concret si au recunoscut si regretat faptele"!
Au jefuit în plină stradă, fără niciun scrupul, dar nu prezintă un pericol social concret! Asta au decis magistraţii botoşăneni pentru doi tineri care nu s-au sfiit să tâlhărească la drumul mare!

În data de 14.07.2011, ora 20:10, poliţiştii botoşpneni au fost sesizaţi prin plângere de către M. Elena, de 56 de ani, din Botoşani, despre faptul că, în aceeaşi seară, în timp ce se deplasa pe Aleea Crizantemelor din Botoşani, împreună cu soţul ei, s-au întâlnit cu doi tineri necunoscuţi, unul dintre aceştia sustrăgându-i lanţul din aur cu pandantiv, pe care îl purta la gât, după care au fugit, provocând un prejudiciu de 600 lei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, o altă sesizare fusese făcută de C. Gabriela, de 38 ani, din municipiul Botoşani, despre faptul că unei femei i-a fost sustras telefonul mobil, pe strada Marchian din localitate, de către doi tineri necunoscuţi.

"În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat de către lucrătorii de poliţie, cele două plângeri au fost conexate, iar autorii infracţiunilor reclamate de către cele două părţi vătămate au fost identificaţi în persoana numiţilor R. Ionuţ Florin, de 21 ani, din municipiul Botoşani, şi A. Romeo Cristian, de 19 ani, din municipiul Botoşani. Astfel, faţă de A. Romeo Cristian s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii unei infracţiuni de furt calificat, iar faţă de R. Ionuţ Florin s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii unei  infracţiuni de complicitate la furt calificat", informează IPJ Botoşani. 

Începând cu data de 15.07.2011, ora 14:00, faţă de cei doi învinuiţi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, iar în data de 16.07.2011, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de aceştia a măsurii procesuale a arestării preventive, pentru o perioadă de 29 de zile.

"Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a respins luarea măsurii de arestare preventivă a celor doi învinuiţi întrucât cercetarea lor în libertate nu prezintă un pericol social concret, motivat de lipsa antecedentelor penale ale acestora, prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate prin restituirea bunurilor sustrase, învinuiţii au recunoscut şi regretat faptele comise având o poziţie procesuală corectă", se arată în comunicatul IPJ Botoşani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
91

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
102

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
33

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...