Taiati de la plata ajutoarelor sociale!

Taiati de la plata ajutoarelor sociale!
Zeci de botosaneni, beneficiari de ajutor social sau de alocatie de sustinere, vor fi taiati de plata dupa ce s-a constatat ca nu au dreptul sa primeasca aceste ajutoare.

In urma unor verificari facute de Curtea de Conturi, s-a constatat ca o parte dintre cei care beneficiau de aceste forme de ajutor social realizau si alte venituri, desi in declaratiile pe care le-au dat nu au mentionat si acest lucru.

La nivelul judetului Botosani, in cazul a circa 1.000 de beneficiari ai alocatiei de sustinere si alti 300 cu ajutoare sociale exista suspiciuni ca s-au incasat ilegal aceste ajutoare.

Toate dosarele au fost reverificate si pana acum a reiesit ca in 125 de cazuri se confirma neregulile, fiind deja calculate debite.

Primariile vor trebui sa faca noi anchete sociale la cei aflati in aceasta situatie, iar rezultatele vor fi transmise Agentiei Judetene de Prestatii Sociale, iar acolo unde se va stabili ca s-au incasat necuvenit banii se vor dipune masuri pentru recuperarea lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
25

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
23

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
51

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...