Tabuleac si Flutur, presedinti de CJ fara bani in conturi!

Tabuleac si Flutur, presedinti de CJ fara bani in conturi!

   econtext.ro

In toata tara, sunt 41 de presedinti de consilii judetene (in top nu a fost inclus seful Consiliului Municipal Bucuresti, motivul fiind lipsa datelor). Toate datele provin din declaratiile de avere ale presedintilor de consilii judetene.

In total, banii lichizi ai sefilor consiliilor judetene se ridica la aproape 6 milioane de euro. Ceea ce inseamna ca fiecare presedinte are, in medie, putin peste 145.000 de euro. Dar nu toti au bani in conturi. Sau nu le-au declarat. Legea spune ca trebuie declarate sumele din conturi si depozite bancare, din fonduri de investitii, etc. daca valoarea insumata a acestora depaseste 5.000 de euro.

Cu alte cuvinte, daca adunam banii din toate conturile si ei nu depasesc suma de 5.000 de euro, atunci nu trebuie inclusi in declaratia de avere. Inca un lucru important: toate sumele sunt echivalate in euro.

Cine are si cine nu are

Astfel, din cei 41 de presedinti, 27 au bani in conturi, iar 14 nu au sau au mai putin de 5.000 de euro si nu i-au declarat. Printre cei 14 care nu se pot lauda cu bani in conturi se afla personaje cunoscute, precum Mihai Tabuleac, Gheorghe Flutur sau Marian Oprisan.

Cei mai multi bani in conturi ii are Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov. Pe a doua pozitie se afla Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean din Constanta. In euro, acesta are in conturi 738.758 de euro.

 

Citeste material complet pe econtext.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
22

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
97

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...