TABULEAC: "Eu m-am pus in slujba botosaneanului, nu a liderilor de partid!"

TABULEAC: "Eu m-am pus in slujba botosaneanului, nu a liderilor de partid!"

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Patimi politice, amestec in probleme adminstrative sau un conflict mocnit scos la suprafata? Dupa sedinta CJ de joi, in cadrul careia s-a votat bugetul judetului, democrat-liberalii botosaneni par sa fi declarat razboi deschis sefului CJ, el insusi democrat-liberal, Mihai Tabuleac, acuzatiile intrecand, la nivel de limbaj, nivelul politic admis, ajungandu-se ca, intr-o emisiune pe un post local, sa se vorbeasca despre planuri diabolice.

"Eu imi vad de treaba mea si merg pe drumul meu. Ma ocup de probleme administrative, nu politice. Ieri m-am prezentat cu un proiect de buget plecand de la nevoia de a asigura o buna functionare corespunzatoare serviciilor publice de interes judetean si de a respecta prevederile legale in vigoare. Daca asta trezeste patimi politice, atunci trebuie intrebati cei patimasi din punct de vedere politic. Eu nu am plecat de la aceste premise", a precizat vineri Mihai Tabuleac.

Seful CJ a mentionat ca le-a cerut celor care au o astfel de atitudine sa nu amestece politica cu administratia si ca asteapta din partea consilierilor PD-L sprijin, nicidecum sa fie incurcat in activitatea sa.

"Daca eu niciodata nu m-am bagat in treburile interne administrative ale altora,tot asa am si eu pretentia ca nimeni, indiferent de functia pe care o are in ierarhia politica, sa nu vina sa imi dea dispozitii cu privire la treburile pe care mi le-am asumat prin acest mandat, pentru ca este o problema admnistrativa si eu m-am pus in slujba botosaneanului, nu a liderilor de partid. Colegii mei trebuie sa ma sprijine pe mine, nu invers!", a spus Tabuleac.

Conflictul dintre presedintele CJ si consilierii PD-L a izbucnit ieri, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean, in momentul in care consilierii democrat-liberali au propus alocarea a 600.000 de lei din bugetul sectorului de asistenta sociala, in valoare totala de 73 milioane de lei, pentru sustinerea activitatilor sportive, culturale si educationale.

"Ca ordonator de credite, eu propun un buget pentru cetatenii judetului Botosani, nu pentru o anumita persoana, chiar daca la un moment dat aceasta satisface demnitatea de deputat", a spus Tabuleac, facand referire evidenta la deputatul Catalin Buhaianu, finantatorul echipei Pro Volei Botosani.
 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
38

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
78

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
59

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...