Tabuleac despre comasarea spitalelor: "Singura chestiune este ca o sa trebuiasca sa plangem dupa trei scaune de directori!"

Tabuleac despre comasarea spitalelor: "Singura chestiune este ca o sa trebuiasca sa plangem dupa trei scaune de directori!"

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a criticat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, atitudinea pe care continua sa o aiba unii consilieri judeteni in ceea ce priveste comasarea spitalelor. Seful CJ sustine ca impotrivirea consilierilor judeteni a adus numai probleme in ultimele luni unitatilor spitalicesti, in principal pe partea de finantare, numai pe semestrul doi suma care s-a pierdut fiind de sase milioane de lei.

"Deja am suferit o penalizare de 2% in ceea ce priveste bugetul alocat Spitalului Judetean, deja am suferit o penalizare mult mai consistenta la nivelul celorlalte spitale, Psihiatrie, Maternitate si Spitalul de Copii, pentru ca in acest moment potrivit contractului de finantare cu CAS, Psihiatria si Maternitatea sunt clasificate la categoria V, iar Spitalul de Copii la categoria IV. Daca proiectul ar fi fost aprobat toate ar fi primit finantare de categoria III, iar Spitalul Judetean nu ar mai fi suferit o penalizare. In cazul in care nu rezolvam aceasta chestiune in intervalul care ne-a mai ramas pana la sfarsitul anului Spitalul Judetean va fi finantat la categoria IV, nu va mai putea indeplini rolul de spital de urgenta, iar urgentele medicale din judetul Botosani vor fi tratate la spitale din judetele vecine", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Tabuleac sustine ca atitudinea de care dau dovada unii consilieri este una strict politica.  Presedintele Consiliului Judetean a declarat ca a avut discutii cu liderii celor doua partide, PNL si PSD, vizavi de comasarea spitalelor si se va vedea rezultatul acestor discutii in sedinta de Consiliu Judetean de pe data de 29 septembrie.

Totodata, Mihai Tabuleac a lansat si un apel catre consilierii judeteni.

"Oponentii acestui proiect nu savarsesc altceva decat un gest politic, un gest care deja este dovedit ca fiind foarte pagubos pentru cetatenii judetului Botosani, pentru cei care au nevoie de servicii medicale. Mai presus decat orice interes in acest judet este cel care se refera la dreptul cetateanului din Botosani de a beneficia de servicii de ocrotire a sanatatii de o mai buna calitate. Fac apel sa nu se mai umble cu minciuni. Am constatat ca se transmite catre oameni mesaj de genul ca se doreste ca cineva sa desfiinteze spitalele. Nu vrem prin acest proiect decat sa desfiintam personalitatea juridica a unei anumite unitati sanitare. Dar unitatea sanitara respectiva, si ma refer aici la cele trei spitale, vor ramane acolo unde sunt ele, vor presta aceleasi servicii, singura chestiune este ca o sa trebuiasca sa plangem dupa trei scaune de directori. Daca trei scaune de directori sunt mai importante decat o paguba care se ridică la peste 6 milioane de lei...", a conchis Tabuleac.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
16

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
56

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
105

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...