Tabuleac cere sprijinul ministrului Sanatatii vizavi de situatia Spitalului de Obstetrică–Ginecologie

La videoconferinţa de marti, susţinută de Ministerul Sănătăţii pe tema descentralizării unităţilor sanitare cu paturi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a solicitat ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, revizuirea situaţiei de la Spitalul de Obstetrică–Ginecologie din Botoşani în ceea ce priveşte reducerea numărului de paturi.
      
In felul acesta, s-a obţinut angajamentul că, în cazul în care administraţia judeţeană va decide creşterea numărului de paturi în aceasta unitate spitalicească, asigurându-se indicatorii de eficienţă corespunzători, avizul Ministerului Sănătăţii se va acorda fără nici un fel de problemă. 

De asemenea, Ministrul Sănătăţii a subliniat în timpul discuţiilor faptul că arieratele făcute de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi plătite de la bugetul de stat prin efectul legii, iar cele intervenite după această perioadă se vor stinge la următoarea rectificare bugetară.

"L-am felicitat pe domnul ministru Cseke Attila pentru că este printre puţinii care au făcut ca descentralizarea să treacă de la vorbă la faptă şi i-am solicitat sprijinul ca acest proces să nu-i aducă pe botoşăneni în situaţia de a apela la servicii medicale din judeţele vecine", a declarat Preşedintele C.J. Botoşani, Mihai Ţâbuleac.

Conform legislaţiei în vigoare, procesul de transfer al tuturor unităţilor sanitare cu paturi, către autorităţile locale, trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010, informeaza Biroul de presa al Consiliului Judetean Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
32

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
148

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...