Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore

Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore
Cotele râului Prut au crescut, în ultimele 5 ore, cu 1 metru şi 98 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel, astăzi dimineaţă, la ora 8.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) a fost depăşită cu 103 cm.

La ora 3.00, râul Prut măsura în acelaşi punct pluviometric 375 cm. 

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate. Dacă de la ora 5.00 la ora 6.00 cotele au crescut cu 47 cm, de la ora 7.00 la ora 8.00 creşterea a fost de 13 cm.

La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş şi Rădăuţi Prut monitorizează situaţia şi desfăşoară acţiuni de scoatere din lunca Prutului a utilajelor din balastiere şi a animalelor aflate la păşunat.

SGA Botoşani a trecut la efectuarea de măsurători ale cotelor râului Prut din oră în oră.
I.S.U. Botoşani a dispus funcţionarea neîntreruptă a grupei operative şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
ISU BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
1

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
95

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
119

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...