Tabăra de la Agafton, "călcată" de inspectorii Direcției de Sănătate Publică

Tabăra de la Agafton, "călcată" de inspectorii Direcției de Sănătate Publică
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au efectuat un control la Centrul de Agrement Codrii de Aramă Agafton, controlul fiind dispus de prefectul Costică Macaleți.

În ultima ședință de Colegiu Prefectural, acesta i-a cerut și directorului Direcției Județene de Sport și Tineret, Radu Humelnicu, să îi prezinte un raport despre activitatea din Tabăra de la Agafton, reprezentantul Guvernului precizând că are informații cum că ar fi unele probleme acolo.

Controlul inspectorilor de la DSP s-a desfășurat în ziua de 1 octombrie, insa nu au fost depistate nereguli pe partea de igiena.

"In tabara nu sunt cazati copii care sa participe la activitatile specifice si nici in blocul alimentar nu se prepara mancaruri, iar starea generala de curatenie este corespunzatoare normelor de igiena. Precizam ca pe toata perioada sezonului estival inspectorii desemnati din Directia de Sanatate Publica pentru supravegherea activitatii de turism au monitorizat conditiile igienico-sanitare si de functionare a taberei fara sa se semnaleze aspecte care sa impuna sanctiuni. Totodata mentionam faptul ca pentru controlul medical periodic al angajatilor au fost efectuate analize si fise de aptitudine la medicul de la medicina muncii iar pentru spalarea lenjeriilor si preluarea deseurilor rezultate din activitatea taberei exista contracte cu firme de specialitate", a precizat Angela Straticiuc, purtătorul de cuvânt al DSP Botoșani.

Probleme sunt în schimb pe partea de construcții, fiind necesare reparații dat fiind că ar exista deja fisuri în structura clădirii.

Pentru imbunatatirea conditiilor exterioare ale celor doua pavilioane administratia ne-a prezentat referate pentru solicitarea fondurilor repararii cladirii si repararii balcoanelor, cu atat mai mult au semnat alunecari ale terenului cu fisuri ale peretilor exteriori si se impune consolidarea cladirii", au mai precizat reprezentantii DSP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
271

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
320

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...