Syda şi-a dat demisia din funcţia de secretar economic

Syda şi-a dat demisia din funcţia de secretar economic
Conectat prin relații personale pe de o parte la familia președintelui, pe de altă parte la ministrul PDL Adriean Videanu, iubitul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu- "Syda", recent numit secretar economic III la ambasada din Franța, ca angajat al Ministerului Economiei, a anunţat că s-a retras.

Sursa: Arhiva EVZ"Vreau să precizez foarte clar că nu am solicitat şi nici nu am beneficiat de ajutorul vreunei persoane cu funcţie de demnitate publică pentru a câştiga concursul organizat de Ministerul Economiei. Anunţ public retragerea mea din funcţia de Expert Asistent în cadrul Direcţiei Generale Relaţii Externe din Ministerul Economiei", se arată într-un comunicat de presă semnat de Bogdan Ionescu.

Cum a câştigat Syda concursul

Dincolo de a confirma ieri numirea, ministerul a refuzat să dea detalii despre condiţiile în care s-a făcut con cursul.

Potrivit Libertatea, concursul a fost organizat la două săptămâni de la intrarea lui Ionescu în minister, iar el a fost unicul participant. Conform unor surse de la Palatul Cotroceni, preşedintele ar fi aflat despre numire din presă.

Singurele date publice despre trecutul profesional al iubitului Elenei Băsescu sunt legate de anul 2007, când i-a fost consilier personal ministrului integrării la acea vreme, Anca Boagiu. Ulterior, Bogdan Ionescu s-a remarcat prin relaţia cu fiica preşedintelui, dar şi prin cea a familiei sale cu Adriean Videanu.

Prieten cu tatăl său, Gheorghe Bebe Ionescu - şef al Fondului Proprietăţii de Stat în 1998, când Marmosim Simeria era scoasă la privatizare -, ministrul economiei este încă asociat cu mama lui Bogdan Ionescu, Sida Ionescu, în societatea de valori imobiliare Equity Invest. Prietenia între Bebe Ionescu şi Videanu a devenit, de altfel, cunoscută după ce aceştia au fost surprinşi de fotoreporteri, în 2007, pe Coasta de Azur, la St. Tropez.      

2.000 de euro, salariul de secretar III

Condiţiile pentru obţinerea postului sunt, de altfel, minime: studii superioare, cunoaşterea unei limbi străine şi un an experienţă în comerţ exterior. Prevederile legale arată că salariul se stabileşte prin ordin de ministru, adică prin semnătura lui Videanu. Ordinul nu a fost, deocamdată, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, un secretar III ar trebui să primească jumătate din salariul de ambasador (3.520 de euro, la Paris), plus 15%, adică în total circa 2.000 de euro. Se adaugă cazarea din banii de la Ministerul Economiei, a precizat ieri MAE pentru EVZ.
 

evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
53

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
179

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
88

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...