Svastica norocoasa, cu ghinion pentru comerciantul de jucarii!

Svastica norocoasa, cu ghinion pentru comerciantul de jucarii!
O gafa a comisarilor de la Protectia Consumatorului Botosani a fost aproape de a trimite la inchisoare un comerciant care vindea in magazinul sau papusi incrustate cu zvastica.

Din fericire, la doar cateva zile dupa ce au dat publicitatii exploziva stire, comisarii au inceput sa se indoiasca asupra propriilor constatari si sa faca pasi inapoi.

Stirea a facut insa inconjurul tarii, botosaneanul ajungand pe primele pagini ale ziarelor si agentiilor de stiri.

Cert este ca papusile din magazinul incriminat sunt incrustate cu zvastica, numai ca simbolul nu este nici pe departe unul nazist, ci unul budist!

Este adevarat ca intre cele doua semne exista sensibile asemanari, insa si notabile diferente de semnificatie. 

Si asta pentru ca simbolul nazismului german se misca in sens orar, spre dreapta, si a fost transformat in simbol de Foc, cu varfurile in sus, pe cand simbolul budist este reprezentat de o svastica intoarsa spre stanga, miscarea acestei svastici fiind in sens antiorar.

Svastica intoarsa spre stanga, precum cea de pe papusile din magazinul din Botosani, este un simbol budist, dar taoistii care il folosesc il privesc ca pe un simbol protector extrem de puternic. Se spune ca miscarea antiorara arata viitorul si reprezinta energia cereasca. Mai mult, este un puternic simbol purtator de noroc, un talisman.

Din fericire, comisarii de la Protectia Consumatorului nu s-au grabit sa inainteze sesizarea catre procurori, comerciantul alegandu-se deocamdata cu o amenda de 5.000 de lei, pentru lipsa documentelor de provenienta a jucariilor. 

Daca s-ar fi dovedit ca proprietarul magazinului comercializeaza jucarii cu simbol nazist, comerciantul ar fi riscat pana la 6 ani de inchisoare. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
22

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
87

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
30

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...