Sute de scoli functioneaza in conditii improprii, fara autorizatie sanitara!

Sute de scoli functioneaza in conditii improprii, fara autorizatie sanitara!
Desi mai e putin pana la inceperea unui nou an scolar, sute de scoli din judetul Botosani nu indeplinesc conditiile minime de igiena, care sa le permita copiilor sa invete intr-un mediu adecvat.

Potrivit unei statistici a Directiei de Sanatate Publica, din cele 734 de unitati de invatamant aflate in evidentele institutiei, 456 dintre acestea nu au autorizatie sanitara de functionare.

Daca in cazul a 73 de unitati scolare, specialistii DSP nu au eliberat autorizatie de functionare, dat fiind faptul ca lipseste apa curenta, nu exista spatii de spalare oe maini sau toaletele sunt insalubre, 383 de unitati nici nu au solicitat o astfel de autorizatie.

“Din datele pe care le detinem am constatat ca in ultimul an a scazut numarul unitatilor de invatamant autorizate din punct de vedere sanitar si in proportie de 90% sunt unitati scolare din mediul rural", a declarat Dumitrita Mihailovici, director al Directiei de Sanatate Publica.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au anuntat ca au fost deja declansate controalele in unitatile de invatamant, pentru a se vedea care este stadiul pregatirilor pentru inceperea unui nou an scolar.

Pe parcursul anului trecut, in urma controalelor efectuate de inspectorii DSP, au fost date sase avertismente si o amenda in valoare de 600 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
22

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
96

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...