Sute de pachete de țigări ridicate de polițiștii botoșăneni în urma perchezițiilor

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată.

În ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere și au intervenit la 35 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor fapte de natură penală.

Peste 700 de pachete de țigarete ridicate de polițiști în urma unei percheziții domiciliare

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, la data de 19 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la imobile aparținând persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, din comuna Leorda.

În cadrul activităților desfășurate, la una dintre locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 724 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free și Republica Moldova, pentru care persoana percheziționată nu deținea documente legale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, urmând ca în funcție de rezulatate să fie dispuse măsuri legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

Friday, 18 October 2024

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

Friday, 18 October 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

Friday, 18 October 2024

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, intenționează să organizeze în ultima săpt...