Sute de militari americani au sosit in Ucraina

Militarii americani, apartinand Brigazii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Liov (vest) si vor instrui 900 de soldati din Garda Nationala ucraineana, subordonata Ministerului de Interne si formata in special din voluntari ce au facut parte din fortele de autoaparare ale Maidanului, miscare de contestare proeuropeana din centrul Kievului reprimata in sange in februarie 2014, potrivit AFP.

Aproximativ 300 de militari americani au sosit in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara care se confrunta cu un conflict separatist in estul teritoriului sau, a anuntat vineri armata ucraineana.

Ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov anunta la sfarsitul lunii martie ca antrenamentele se vor desfasura pe poligonul Yavoriv din regiunea Liov.

Rusia a avertizat in ultima perioada in legatura cu trimiterea de militari straini pe teritoriul ucrainean, diplomatia de la Moscova sustinand ca fortele americane "nu vor aduce pacea" in Ucraina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...