Sute de metri cubi de lemn confiscate de Garda Forestieră Județeană Botoșani

Sute de metri cubi de lemn confiscate de Garda Forestieră Județeană Botoșani

În urma verificărilor efectuate pe linia respectării regimului silvic de către Garda Forestieră Județeană Botoșani, în ultima lună s-au desfășurat o serie de controale care au vizat respectarea legislației referitoare la transportul, depozitarea, debitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel a fost confiscat fizic un volum de 258 mc lemn rotund foioase care a fost predat în custodie personalului silvic și valoric volumul de 51 mc lemn de foc fag cu o valoare de 8200 lei. Au fost aplicate 4 contravenții cu o valoare de 10.000 lei.

Totodată au fost efectuate un număr de 5 acțiuni de control împreună cu reprezentanții IPJ Botoșani în urma cărora s-a confiscat valoric un volum de 478 mc lemn rotund foioase cu o valoare de 76.480 lei. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei.

În perioada următoare Garda Forestieră Județeană Botoșani va continua acțiunile de control în ceea ce privește respectarea legislației în domeniu.

La Botoșani, prețului unui metru cub variază între 110 și 175 de lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
302

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
515

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...