Sute de locuri de munca pentru botosaneni, impact economic important, anunta Tabuleac!

Sute de locuri de munca pentru botosaneni, impact economic important, anunta Tabuleac!
Odata cu demararea proiectului privind extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare din judet vor fi asigurate sute de locuri de munca pentru botosaneni. Asta sustine presedintele Consiliului Judetean Botosani, care spune ca acest proiect va avea un impact puternic si asupra economiei.

"Suntem in fata celei mai mari finantari pe care judetul Botosani a reusit sa o atraga de la Revolutie incoace, este limpede ca aducerea acestor bani va genera efecte serioase la nivelul economiei judetului Botosani, pentru ca in mod cert vor fi locuri de munca pentru botosaneni, vor fi salarii care vor intra in buzunarele acestora, vor fi implicate direct sau indirect firme din judetul nostru si acestea vor crea un impact economic, ce se va resimti chiar si in cresterea contributiilor la bugetele locale si respectiv la bugetul judetului", a spus Mihai Tabuleac.

Seful CJ spune ca pana la finalul acestui an vor fi incheiate si primele contracte, iar de la anul vor incepe lucrarile.

"Pana la finele acestui an vom fi in masura sa incheiem primele contracte, in primul rand cele de prestari servicii si apoi cele de lucrari si daca totul va merge conform graficului, in primavara anului viitor se va putea iesi in teren deschizand santierele de constructii. Punerea la punct a acestei infrastructuri va ridica gradul de civilizatie in zona noastra si in felul acesta vom fi mai atractivi pentru investitori", a adaugat Tabuleac.

Proiectului major Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apă si canalizarea–epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani, finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, care va aduce judeţului Botoşani suma de 102,4 milioane de euro (fără T.V.A.), însemnând 436,2 milioane lei.

Obiectivul general al Proiectului are ca scop îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare până în anul 2015 si vizează lucrări de investiţii in infrastructura de apă şi canalizare în municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi şi comunele Broscăuţi, Leorda, Mihai Eminescu,Vorona, Tudora şi Frumuşica.
 
Acest proiect va rezolva şi problema stringentă a alimentării cu apă a municipiului Botoşani, în sensul că se va devia conducta magistrală Leorda-Botoşani în afara zonei alunecărilor de teren.
Termenul de finalizare al proiectului este 1 iunie 2015.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
145

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
532

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...